Műhely

Az Üveghegy Kiadó elsődleges célja, hogy értékes műveket juttasson el a fióktól a könyvespolcig, vagyis: a szerzőtől az olvasóig. Éppen ezért, a kereskedelmi tevékenység mellett, kulturális szolgáltató műhelyként is működik. A könyvkiadás feltételeit az alábbiakban foglaljuk össze.

Mit várunk?

Verseskötetet, novellafüzért, regényt, mesekönyvet, esszé- és tanulmánygyűjteményt, szórakoztató irodalmat egyaránt örömmel fogadunk, de csak olyan műveket jelentetünk meg, amelyekben esztétikai értéket látunk. Ez a biztosítéka annak, hogy rangja lehessen az általunk felvállalt könyveknek.
Kizárólag nyomtatott könyvek megjelentetését vállaljuk, elektronikus kiadással nem foglalkozunk.

A könyvkiadás menete?

A kiadásra elfogadott kéziratokat megszerkesztjük, vagyis átnézzük helyesírási és stilisztikai szempontból, javítjuk az esetleges elgépeléseket.
A kéziratot gondosan betördeljük, illetve – a szerzővel egyeztetve – megtervezzük a kiadvány borítóját.
A megjelent könyvet eljuttatjuk könyvesboltokba, webáruházakba, könyvtárakba, emellett honlapunkon és nagyobb könyves rendezvényeken is eladásra kínáljuk.

Hogyan kérjük?

A kéziratokat WORD dokumentumként, egyetlen fájlban, az esetleges illusztrációkat külön dokumentumként, nagy felbontású JPG formátumban várjuk – kizárólag e-mailben.
Kérjük leendő szerzőinket, hogy ne kísérletezzenek a szöveg tördelésével és tipográfiai megtervezésével, inkább írják le nekünk elképzeléseiket.
Kizárólag teljes művekre tudunk érdemben reagálni, részletek véleményezésére nincs kapacitásunk.
Új szerzőktől minden esetben rövid bemutatkozást, nagyobb lélegzetű prózai műveik mellé rezümét is kérünk.

Mennyibe kerül?

A jelenlegi terjesztői és fogyasztói környezetben kevés kiadvány hozza be legalább az előállítási költségét, ezért az esetek többségében a költségekhez nem tudunk hozzájárulni. A könyvkiadás ára két részből tevődik össze: nyomdaköltségből és munkadíjból. A nyomdaköltség mértéke a példányszámtól, a kötésmódtól, a papírtípustól, a színes oldalak számától és a terjedelemtől függ. A munkadíjat a kézirat, illetve a leadott anyag terjedelme és minősége határozza meg.
Támogatóknak örülünk és együttműködünk velük. Eddigi kiadványaink megjelenését számos önkormányzat, cég és alapítvány segítette, nélkülük nagyon jó könyvekkel lennénk szegényebbek.
Amennyiben újranyomásra lenne szükség, annak költségeit a kiadó vállalja.

E-mail címünk, ahová a kéziratokat várjuk:
uveghegykiado@gmail.com