Műhely

Az Üveghegy Kiadó elsődleges célja, hogy értékes műveket juttasson el a fióktól a könyvespolcig, vagyis: a szerzőtől az olvasóig. Éppen ezért, a kereskedelmi tevékenység mellett, kulturális szolgáltató műhelyként is működik. A könyvkiadás feltételeit az alábbiakban foglaljuk össze.

Mit várunk?

Verseskötetet, novellafüzért, regényt, mesekönyvet, esszé- és tanulmánygyűjteményt, szórakoztató irodalmat egyaránt örömmel fogadunk, de csak olyan műveket jelentetünk meg, amelyekben esztétikai értéket látunk. Ez a biztosítéka annak, hogy rangja lehessen az általunk felvállalt könyveknek.
Ideológiai elkötelezettségünk nincs, minden véleményt tiszteletben tartunk – a törvényesség és a jó ízlés határáig.
Kizárólag nyomtatott könyvek megjelentetését vállaljuk, elektronikus kiadással nem foglalkozunk.

A könyvkiadás menete?

Miután a szerzővel tisztáztuk a feltételeket, a kiadásra elfogadott kéziratokat megszerkesztjük, vagyis átnézzük helyesírási és stilisztikai szempontból, javítjuk az esetleges elgépeléseket.
A kéziratot gondosan betördeljük, illetve – a szerzővel egyeztetve – megtervezzük a kiadvány borítóját.
A megjelent könyvet eljuttatjuk könyvesboltokba, webáruházakba, könyvtárakba, emellett honlapunkon és nagyobb könyves rendezvényeken is eladásra kínáljuk.

Hogyan kérjük?

A kéziratokat WORD dokumentumként, egyetlen fájlban, az esetleges illusztrációkat külön dokumentumként, nagy felbontású JPG formátumban várjuk – kizárólag e-mailben. Postai küldeményeket nem őrzünk meg és nem küldünk vissza.
Kérjük leendő szerzőinket, hogy – képzettség vagy professzionális program híján – ne kísérletezzenek a szöveg tördelésével és tipográfiai megtervezésével, inkább írják le nekünk elképzeléseiket.
Kizárólag teljes művekkel tudunk foglalkozni, részletek véleményezésére nem vállalkozunk.
Új szerzőktől minden esetben rövid bemutatkozást, nagyobb lélegzetű prózai műveik mellé rezümét is kérünk.

E-mail címünk, ahová a kéziratokat várjuk:
uveghegykiado@gmail.com